Faragó Tamás

Szentesen születtem, a születésemkor oxigénhiányos állapot lépett fel, gerincferdülést és lábrövidülést kaptam.

A fogyatékosságom miatt Fábiánsebestyénről elkerültem Szegedre, ahol a Tabán Általános Iskolában kezdtem meg a tanulmányaimat. Tanulmányaimmal egészen a Szegedi Tudományegyetem Egészségügyi és Szociális Munka Szakáig jutottam ahol Általános Szociális Munkás alap diplomát szereztem meg.

A főiskolán szerzett kompetenciáknak köszönhetően sok embernek tudtam segíteni, és így figyeltek fel a Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesületének vezetői is rám. 2006-ban ismerkedtem az Egyesülettel, majd 2007 tavaszán a Forráskúti Csoport elindulásában, mostanában a vezetésében aktív feladatot vállalok. A csoporton belül szeretem a közös munkákat, mindig is azt tartottam, hogy egy vezető megbízást lát el, és ezt tiszta és tisztességes úton tegye. Nagyon büszke vagyok, hogy 9 év vezetés során egy küldöttközgyűlés és egy Megyei Találkozó helyének adhatott otthont Forráskút közössége.

2010 óta a Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesületénél Sorstársi Tanácsadó szerepet látok el. Véleményem szerint a hozzám forduló sorstársaim számára mindig egy megnyugtató légkört tudtam teremteni. Az általuk hozott helyzetekre, valamilyen problémára minden esetben közösen tudtunk megoldást találni.

Édes anyukámmal élek együtt, mindenben támogat. Szeretek horgászni, úszni, kirándulni. Saját magamat csapatjátékosnak tartanám inkább, mint vezető egyéniségnek. A véleményem, valamint a jó ügy mellett kiállok. Haragot és ellenségeskedést nem szeretek tartani. A konfliktus-helyzeteket inkább több alkalommal elmondva, közös nevezőre szeretem hozni.