Ifjúsági Tagozat éves beszámolója

Az MCSME Ifjúsági Tagozata idén először tartotta meg éves beszámoló taggyűlését. A rendezvényre 2017. november 4-én, Szegeden az egyesületi irodában került sor. A MEOSZ tagnyilvántartása szerint 89 fő 45 év alatti tagja van az egyesületnek, nagyon alacsony volt ehhez képest a részvételi arány, mindössze hat fiatal vett részt rajta. De nem is az volt a cél, hogy nagy volumenű kérdésekben hozzunk döntéseket, hanem inkább, hogy elkezdődjön az Ifjúsági Tagozat működtetése.

A Tagozatot jelenleg Faragó Tamás vezeti, Gilicze Zsolt segíti munkáját.

A 2017. évben készült kérdőíves felmérés alapján láthatóvá vált, hogy a jelenlegi egyesületi tagság 80%-a 60 év feletti. Fennáll a veszélye annak, hogy hamarosan inaktívvá válik az egyesület, ha az ifjúságpolitikára nem fektetünk elég nagy hangsúlyt. Ez a rendezvény hívható akár alakuló ülésnek is, melynek eredménye kell legyen, hogy a Tagozatnak megbízott vezetője legyen, és a feladat ellátása irányítottan történjen, mindig legyen mozgolódás, legyenek új programok.

A rendezvény elején Faragó Tamás ismertette a Tagozat éves programjait.

2017. június 10.: Ki Mit Tud? megrendezése Forráskúton. Ez a rendezvény a fogyatékkal élők tehetségkutató rendezvénye ének, próza, kézműves alkotás kategóriában lehetett indulni, a fiatal és a felnőtt nevezőket külön díjaztuk.

2017. augusztus 7-11. között a VIII. Integr- ÁLOM tábor került megrendezésre Üllésen. Itt a 12 résztvevő fiatal változatos programokon vehettek részt 5 000 Ft részvételi díj ellenében. Ennek a rendezvénynek továbbra is nagy sikere van, változatos helyszíneken kerül megrendezésre annak érdekében, hogy minél több impulzus érje a fiatalokat. Adományokat kaptunk mind pénzbelieket, mind tartós élelmiszereket (magánszemélyek, MEOSZ Ifjúsági pályázat, Pick Szeged Zrt, Sole Mizo, Coop Szeged Zrt.), melyeket a gyerekek étkeztetése során használtunk fel.

Ez az év nem volt annyira aktív, ennek oka a fiatalok közvetlen elérésének nehézsége, valamint az is, hogy a Tagozatra nem tudtunk annyi időt fordítani, mint amennyit az igényelt volna. Nagyon reméljük, hogy a következő években ez helyreáll, és valóban működő ifjúsági tagozatot tudunk felmutatni.

A beszámoló interaktívan, közvetlen hangnemben zajlott. Előkerült az ötletláda is, melybe számos jó ötlet került, melyek megvalósításra várnak.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”98″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_imagebrowser” ajax_pagination=”1″ order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]