Kapota Mihály

Kapota Mihály vagyok, 1938. november 05-én születtem Kövegyen. Általános iskolai tanulmányaim szülőfalumban végeztem. A középiskolát a Dériben fejeztem be. Felsőfokú végzettséget Budapesten szereztem. 1962-ben kötöttem házasságot, melyből egy fiú és egy leány gyerekem született. A fiam révén van egy csodálatos unokám. Munkahelyem 1972-óta az egészségügy valamely területén volt. A SZOTE-n 1962-1980-ig dolgoztam fő energetikusként. 1980-tól egész 1998-ig míg nyugdíjba nem mentem a GYSGY REHAB RT-nél dolgoztam vezető beosztásban. 1970-től kisebb megszakításokkal veszek részt a mozgáskorlátozottak életében.
2006 óta vagyok az Algyői csoport titkára, amit nagy örömmel végzek. Több ezer mozgáskorlátozott életét próbáltam könnyíteni tevékenységemmel. Jelenleg is dolgozom.
Magam és vezetőtársaim együttes munkájával segítjük az algyői csoport életét. Próbáljuk a mindennapi gondokat kicsit félretenni és az összejöveteleinken jól érezni magunkat, vetélkedőkkel, főzésekkel és kirándulásokkal.
A helyi életben is aktívan részt veszünk. Az Algyői Önkormányzattal a kapcsolatunk kiváló és a helyi civilszervezetekkel is.
Két hobbim van, amit a csoporttagokkal együtt tudok megvalósítani: a főzés és a kirándulás.
Egészségi állapotomtól függően sokáig szeretnék a csoportom titkára és segítője lenni.