Kedvezményesen fürdőzne, színházba vagy a vadasparkba menne? Igényeljen MEOSZ -igazolványt!

Az összes állami fenntartású múzeum állandó kiállítását ingyenesen látogathatják a MEOSZ -kártyával rendelkező személyek. A Csongrád megyei mozgáskorlátozottak féláron mehetnek a Szegedi Nemzeti Színházba és az Anna fürdőbe és a Vadasparkot is kedvezményesen látogathatják az igazolvánnyal. És ehhez csak a 300 forint kártyadíjat és az évi maximum 2500 forint tagdíjat kell befizetni.
 
A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége által kiadott igazolvány az ország számos pontján használható, a Csongrád megyei mozgáskorlátozottak számára a többek között jutányosan – az igazolvány felmutatásával féláron – biztosítja a belépést az Anna fürdőbe és a Szegedi Nemzeti Színházba. A Somogyi Könyvtár és a Móra Ferenc Múzeum ingyenesen, illetve a Vadaspark és a Füvészkert számukra kedvezményesen látogatható. A MEOSZ- kártya azok számára lehet különösen hasznos, akik kedvezményes áron szeretnének otthonról kimozdulni és érdeklődnek a kulturális, szabadidős események és rendezvények iránt.
A fényképes igazolvány igénylése egyben azt is jelenti, hogy mozgáskorlátozott tulajdonosa elfogadja a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének alapszabályzatát és annak szellemében együttműködik a budapesti székhelyű szövetséggel, mely 92 tagszervezetet fog össze. Ezek mindegyike a MEOSZ-on keresztül részesül az államtól kapott tagalapú támogatásban, de fontos bevételi forrásuk a hazai és határon túli pályázatokból befolyó bevételek és a megváltozott munkaképességű munkavállalók után járó pénzösszegek is.
Nincs ez másképp a Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesületével sem, amely egyik fontos célja, hogy segítse a mozgáskorlátozottakat abban, hogy önbecsülésük érdekében a társadalom számára hasznos, értékteremtő munkát végezzenek. Hódi Gábor, az MCSME megyei titkára azt tapasztalja, sok mozgáskorlátozott számos lehetőséggel azért nem él, mert az azokról szóló információk nem jutnak el hozzájuk.

Hódi Gábor: Sok mozgáskorlátozott azért nem él számos lehetőséggel, mert az azokról szóló információk nem jutnak el hozzájuk.
Ezt igyekszik orvosolni az egyesület Facebook oldala, amely nemcsak dokumentálja az egyesület és a hozzá tartozó megyei csoportok tevékenységét- úgy mint a közös kirándulásokat, a csoportos rendezvényeket, horgászversenyeket, megyei találkozókat és más közösségi tevékenységeket -, hanem minden olyan felhívást közzé tesz itt, amely megkönnyítheti az érintettek életét. Az egyesület többek között segít a pályázati kérelmek benyújtásában, a pénzbeli támogatások megigénylésében és a MEOSZ -kártya kiváltásában is.