Szentesi csoport

Szentesi csoport bemutatkozása

A Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesületének Szentesi Csoportja 1981-ben alakult 40 taggal. 2015-ben 154 fő volt a csoportunk létszáma. Egyesületünkbe iratkozhat aki súlyos mozgáskorlátozottnak tartja magát, vagy erről papírja is van. Más típusú egészségkárosodással élő embereket is szívesen fogadunk. Pártoló tag pedig bárki lehet, aki befizeti az éves tagdíjat. (A pártoló tagok viszont nem rendelkeznek szavazati joggal és nem illetik meg a mozgásfogyatékosoknak járó kedvezmények.)

Az éves legkisebb tagdíj 1.700,- Ft. Ezt a 35.000,- Ft alatti jövedelemmel rendelkezők fizetik. 35 – és 50 ezer Ft közötti jövedelem esetén 2.000,- Ft a tagdíj, 50.000,- Ft feletti jövedelemnél 2.500,- Ft egy évre. 18 év alatti fiatalok 700,- Ft-ot fizetnek.  7 fős vezetőség irányítja a csoport tevékenységet. 5 évente választás van. (Idén is lesz.)

Megyei felettes szervünk a Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete. Címük: 6725 Szeged, Petőfi S. sgt. 75. www.mcsme.hu Országos szervünk a MEOSZ: www.meosz.hu

Az érdeklődők a Móricz Zsigmond Művelődési Házban találnak meg minket szerda délutánonként 14 – 18 óra között. Téli szünet januárban, nyári szünet júliusban és augusztusban van. Az előadások 15 órakor kezdődnek. Vendégeink különböző témakörökben tartanak előadásokat. Legnagyobb sikere az orvosi, természetgyógyászati valamint az egészséges életmóddal kapcsolatos témaköröknek van. Nyáron és ősszel kirándulásaink vannak, amire a jobban mozgó tagjaink jelentkeznek. A Csongrád Megyei Egyesületünk Ifjúsági csoportja minden évben megszervezi a Ki Mit Tud-ot, az Integr-ÁLOM tábort fiataloknak, a megyei fürdőnapot Mórahalmon és a mozgáskorlátozottak megyei találkozóját, mely minden évben más településen kerül megrendezésre. Folyamatosan tartanak érzékenyítő tanítási napokat óvodákban, iskolákban. A csökkenő létszámunk ellenére is tevékenyen vesszük ki a részünket minden megmozdulásban. Pl. évek óta részt veszünk a Gondozási Központ által szervezett fogyatékossággal élők kistérségi találkozóján. Hétfőnként du. ¾ 5-től gyógytorna van az Ifjúsági és Művelődési házban Bandula Helén szakgyógytornász vezetésével. Varróné Szabó Ildikó és az Önkormányzat jóvoltából térítés mentesen használhatjuk találkozóinkon a Móricz Zsigmond Művelődési Házat (akadálymentesített) és az Ifjúsági és Művelődési Ház termét. Ezen túl 4 bérletet kaptunk a Pódium előadásokra, hogy mindig más-más tagunk tudjon részt venni az előadásokon. Az érdeklődők felvilágosítást kaphatnak tőlünk a lakás akadálymentesítéssel kapcsolatban, bár évek óta országos szinten elvették az ügyintézési lehetőséget az egyesületektől. Ez nagyban hozzájárult, hogy mindenhol lecsökkent a létszám. Most a helyi OTP-kben lehet intézni. Tájékoztatjuk tagjainkat az őket érintő témakörökben. Érdekvédő, érdek érvényesítő tevékenységet folytatunk. Vannak gyógyászati eszközeink, sportszereink, szobakerékpárunk, és az egészség megőrzéséhez szükséges eszközeink. Ezeket kölcsönözhetik tagjaink. Rendszeresen ruha – durikat tartunk, melyet felajánlásokból kapunk. A maradékot eljuttatjuk a helyi Vöröskereszthez vagy a Családsegítőkhöz. Minden évben közgyűlésen számolunk be a tagságnak a Vezetőségünk által végzett dolgokról. Ekkor műsorral, zenével és vacsorával várjuk a tagokat. Ősszel lecsófőző napot tartunk. 2 alkalommal rendezzük meg a „mindenki névnapját”. Karácsony előtt megvendégeljük tagjainkat és tombolát sorsolunk. A súlyos állapotú ágyhoz kötött tagjainknak csomagot állítunk össze. Együttműködünk a  Vöröskereszttel, az Önkormányzattal és a Gondozási központtal. Csoportunk idén ünnepli 35. éves évfordulóját.

Ha szeretne rólunk és a programjainkról többet megtudni, várjuk Önöket.

Csoportunk honlapja: www.mozgaskorlatozottak.gportal.hu

Facebookon: Mozgáskorlátozottak Szentesi Csoportja.

Csoporttitkár:
Lehoczki Józsefné

Telefon:
30/974-5348

E-mail:
jozsefne.lehoczki@legrand.hu (munkahelyi)
lehomargo@gmail.com (otthoni)